At starte en hjemmeside op i dag er ikke ligeså nemt, som i gamle dage. Det har altid været vigtigt at finde på et godt domænenavn, men med mange online hjemmesider og søgeoptimering er det endnu mere vigtigt at følge gode tommelfingerregler i dag. Her får du syv gode tips til at vælge et godt domænenavn.
1. Dit domænenavn skal være nemt at skrive
Undgå at bruge slang i dit domænenavn. Det kan gøre det mere svært for dit publikum at finde din side. På samme tid bør du også undgå ord, som kan skrives på flere måder.
2. Husk at det bør være kort og simpelt
I forbindelse med at det har været nemt at skrive, bør det også være kort og simpelt. Dette hænger også sammen med næste punkt.
3. Vælg et unikt domænenavn
Sørg for at være unik, når du skal skrive ideer ned til dit kommende domænenavn. Det er en god ide at tjekke med nærmeste venner og familie om de kan lide navnet.
4. Brug de vigtige nøgleord
Du kan bruge nøgleord til at finde frem til det bedste navn til din hjemmeside. I dag er SEO (Search Engine Optimization) vigtigt for dit online brand. Foretag f.eks. en søgning på Google med dit produkt. Hvis man søger på kager på Google, så kan man se at mange søger efter nemme kager, flotte kager og hurtige kager. Resultatet på din søgning kan du bruge som inspiration til at vælge domænenavnet.
5. Undgå tal og tegn
Tal og tegn bliver ofte misforstået. Med tal ved folk ofte ikke om det skrives som tal (6) eller med bogstaver (6). Tegnene, såsom bindestreg, bliver tit og ofte glemt. Hvis det er nødvendigt at have tal eller tegn i dit domæne, er det en god ide at registrere begge navne 6kager.dk og sekskager.dk.
6. Slå hurtigt til med at registrere domænenavnet
Når du har fået brugbar feedback om det er et godt navn, bør du ikke vente for længe med at registrere navnet. Hvis du tjekker navnet ofte online, kan det være at der er andre, som får nys om at det er et populært navn, der vil blive solgt inden længe. Det er heldigvis ikke dyrt at registrere et domænenavn. Derudover får du også andre forslag, i det uheldige tilfælde at domænenavnet er optaget.
Hvis domænenavnet er optaget, kan du bruge ovennævnte tips til at finde på et nyt navn. Du kan også kontakte ejeren af den hjemmeside, som benytter dit drømme domænenavn. Se hvordan du finder domæne ejer her, det kan sagtens være at i kan forhandle om en god pris.
7. Undgå de nye TLD’er
TLD står for ‘Top Level Domain.
For et par år siden blev der udgivet en række nye TLD’er, herunder .casino, .hotel, .wedding og mange flere. Det åbner op for endnu mere gak og gøgl på internettet, men det er ikke en ubetinget fordel.
I Danmark kender vi og stoler vi mest på .dk-domæner – ligesom svenskerne kender .se bedst. Det har stor betydning for, hvad vi klikker på særligt i søgeresultaterne.
Hvis vi ser et .dk, et .biz og et .wedding-domæne, vil vi være mindre tilbøjelige til at klikke på de to sidste, simpelthen fordi at det er nye domæner og vi ikke kender dem. Den højeste CTR (Click Through Rate) opnår du ved at vælge det, vi alle sammen kender: .dk.
Særligt hvis du arbejder med søgemaskineoptimering er dette vigtigt, da de udenlandske domænenævne og en lavere CTR i søgeresultaterne er uløseligt forbundet. Ofte kan det være en god idé at betale lidt penge for at købe det danske domæne fri, selv hvis en anden har registreret det før dig – og ellers kan en domæneklage være løsningen på dine problemer.